Αισθητική Οδοντιατρική

Όψεις Ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης είναι λεπτές επικαλύψεις (φλούδες) από ρητίνη, οι οποίες κατασκευάζονται άμεσα στο στόμα και τοποθετούνται στο μπροστινό μέρος των δοντιών. Με τη χρήση τους μπορεί να αντιμετωπιστεί κάποιο πρόβλημα με το σχήμα, το χρώμα ή ακόμα και την κλίση των δοντιών.

Η ρητίνη είναι το υλικό που χρησιμοποιείται και για τα λευκά σφραγίσματα από τους οδοντίατρους. Ως υλικό, έχει ευρεία εφαρμογή σε οδοντιατρικές εργασίες όπως οι εμφράξεις, οι όψεις, οι μεταβατικές αποκαταστάσεις και άλλα.

Πέρα από την αντιμετώπιση προβλημάτων σε ένα ή περισσότερα δόντια, με τις όψεις ρητίνης μπορούμε, επίσης, να δημιουργήσουμε ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο.

Σε αντίθεση με τις στεφάνες και θήκες δοντιών που αποτελούν αποκαταστάσεις ολικής κάλυψης, με τις όψεις ρητίνης έχουμε αποκατάσταση μερικής κάλυψης.

Κι αυτό γιατί οι όψεις συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, η οποία τροχίζεται ελάχιστα (0.2 – 0.5 χιλιοστά) έως καθόλου. Στα ιατρεία Στόμα και Υγεία, ένα περιστατικό αποκατάστασης με όψη ρητίνης ολοκληρώνεται άμεσα.

01
Gradation Image

Αποτύπωση της αρχικής κατάστασης

02
Gradation Image

Κατασκευή των όψεων

03
Gradation Image

Τελικό γυάλισμα (μία εβδομάδα αργότερα)

04
Gradation Image

Υγειές χαμόγελο

Αναπαραγωγή Βίντεο

Οδηγίες μετά από τοποθέτηση όψεις ρητίνης

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Χρησιμοποιούνται ώστε να αλλάξει το χρώμα, το σχήμα και η μικρή κλίση δοντιών.

Αποτελεί επέμβαση ελάχιστης παρέμβασης με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. 

Με την τεχνική αυτή μπορούν να κλειστούν διαστήματα μεταξύ των δοντιών. 

Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι ρητίνη όμοια με των σφραγισμάτων.

Συνήθως ολοκληρώνεται σε ένα μόνο ραντεβού. Εξαίρεση αποτελεί περίπτωση πολλών δοντιών μαζί, όπου και ολοκληρώνεται σε 3 ραντεβού.

Giorgos Gikas
el