Εμφυτεύματα

Προσθετική Αποκατάσταση Εμφυτευμάτων

Μια προσθετική εργασία επί εμφυτευμάτων επιτρέπει την αποκατάσταση μιας ή περισσότερων νωδών (απογυμνωμένων από δόντια) περιοχών των γνάθων αποκλείοντας τον επιζήμιο εκτροχισμό των παρακείμενων της νωδότητας φυσικών δοντιών.

Επισκόπηση

Μετά τον επαρκή χρόνο επούλωσης, που εξαρτάται από το είδος της χειρουργικής τοποθέτησης που έχει προηγηθεί (τοποθέτηση ή όχι οστικού μοσχεύματος) γίνεται η προσθετική επί εμφυτευμάτων. Είναι κάτι που έχει προβλεφθεί και σχεδιαστεί από την αρχή του περιστατικού. Επί των εμφυτευμάτων, μπορεί να ολοκληρωθεί το περιστατικό με την τοποθέτηση θήκης, γέφυρας ή επένθετης οδοντοστοιχίας. Και αυτό το στάδιο αξιολογείται με την συσκευή μέτρησης οστεοενσωμάτωσης.

Ανάλογα λοιπόν με την περίπτωση, η προσθετική αποκατάσταση ολοκληρώνεται σε 2 έως 4 ραντεβού.

Οδηγίες μετά απο τοποθέτηση εμφυτευμάτων

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από τον αριθμό και τον τύπο των εμφυτευμάτων. Συνήθως, όμως, η διαδικασία διαρκεί από μερικούς μήνες έως έναν χρόνο.

Η σωστή στοματική υγιεινή, συμπεριλαμβανομένου του βούρτσισματος, του νηστεύματος και της χρήσης οδοντικού νήματος, είναι ουσιώδης. Επίσης, πρέπει να τηρείτε τις οδηγίες του οδοντίατρου για τη φροντίδα και τα ραντεβού ελέγχου.

Ο χρόνος ανάρρωσης μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων διαφέρει ανάλογα με τον ασθενή και τη διαδικασία. Συνήθως, υπάρχει μια περίοδος που επιτρέπει στον οστό να ενοποιηθεί με τα εμφυτεύματα πριν από την τοποθέτηση των προσθετικών δοντιών, και αυτή μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως έναν χρόνο.

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο