Προσθετική

Επένθετα Ρητίνης και Πορσελάνης

Πρόκειται για ελάχιστης παρέμβασης <<σφραγίσματα>>, κατασκευασμένα όμως εκτός στόματος, στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Το υλικό επιλογής κρίνεται απο την κατάσταση του δοντιού και μπορεί να είναι απο σύνθετη ρητίνη ή πορσελάνη.

Αποτελεί εξαιρετική λύση για την αποκατάσταση της ανατομίας, λειτουργικότητας αλλά και της αισθητικής των δοντιών.

Αποτελεί εξαιρετική λύση για την αποκατάσταση της ανατομίας, λειτουργικότητας αλλά και της αισθητικής των δοντιών.

Αναπαραγωγή Βίντεο

Επισκόπηση

Ολοκληρώνεται σε δύο ραντεβού (είναι δυνατόν να αφορούν αρκετά δόντια μαζί στο ίδιο τεταρτημόριο)

  • Διαμόρφωση και αποτύπωση
  • Συγκόλληση

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τόσο η διαδικασία της διαμόρφωσης όσο και της συγκόλλησης των επενθέτων, αποτελούν ευαίσθητες τεχνικές που απαιτούν στεγνό και καθαρό από σάλιο και αίμα περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιούνται με απομόνωση με ελαστικό απομονωτήρα και κάτω από το οδοντιατρικό μικροσκόπιο.

Η επιλογή του υλικού αποκατάστασης καθορίζεται κυρίως από το αν το υποκείμενο δόντι είναι απονευρωμένο ή όχι. Στις περιπτώσεις στις οποίες ένα δόντι είναι απονευρωμένο, η καλύτερη επιλογή είναι το κεραμικό (πορσελάνη). Κι αυτό διότι σαν υλικό έχει καλύτερο μέτρο ελαστικότητας (πιο στιβαρό) σε σχέση με τις ρητίνες. Έτσι, προστατεύει το υποκείμενο απονευρωμένο δόντι από μελλοντικό σπάσιμο.

Από την άλλη, η επιλογή της σύνθετης ρητίνης έχει το πλεονέκτημα της άμμεσης επιδιόρθωσης στο ιατρείο σε περίπτωση που χρειαστεί. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό προαποφασίζεται, συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους σε κάθε περίπτωση.

 Σαν τεχνική, είναι εφικτό και μπορεί να εφαρμοστεί, έτσι ώστε σε ένα ραντεβού να πάρουμε αποτύπωμα για δύο ή και περισσότερα επένθετα, τα οποία θα συγκολληθούν στην επόμενη συνεδρία.

Οδηγίες μετά από τοποθέτηση ένθετων / επένθετων

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα επένθετα ρητίνης είναι κατασκευασμένα από ρητίνη, ένα υλικό πλαστικού τύπου, και χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση και τη βελτίωση της εμφάνισης κατεστραμμένων ή ανεπαρκώς σχηματισμένων δοντιών.

Τα επένθετα ρητίνης είναι συνήθως πιο οικονομικά από τα πορσελάνης. Είναι επίσης ελαφριά και απαιτούν λιγότερη αφαίρεση οδοντικού ιστού κατά την εφαρμογή.

Τα επένθετα πορσελάνης είναι κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό πορσελάνης και συνήθως χρησιμοποιούνται για προσθετικές οδοντικές αποκαταστάσεις λόγω της φυσικής τους εμφάνισης.

Τα επένθετα πορσελάνης προσφέρουν εξαιρετική φυσική εμφάνιση και αντοχή. Είναι ανθεκτικά στον λεκέ και μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο σε σύγκριση με τα επένθετα ρητίνης.

Ο χρόνος εξαρτάται από τον τύπο του επενθέτου και τον αρχικό κατάσταση του δοντιού. Συνήθως, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μερικές επισκέψεις.

Συνήθως, δεν υπάρχουν περιορισμοί στη διατροφή ή τις συνήθειες. Ωστόσο, η σωστή υγιεινή στοματικής και οδοντικής φροντίδας είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του επενθέτου.

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο