Προσθετική

Οδοντοστοιχίες

Πρόκειται για την κινητή προσθετική με την οποία συμπληρώνονται τα δόντια που λείπουν. Σημαντική είναι επίσης και η αποκατάσταση των ούλων και έτσι προσδίδεται μία άριστη αισθητική.

Εξαιρετικές λύσεις αποτελούν οι επένθετες οδοντοστοιχίες, τόσο επί φυσικών δοντιών ή ακόμη και ριζών, όσο και επί εμφυτευμάτων.

Επί φυσικών δοντιών ή ριζών τα πλεονεκτήματα είναι πολλά: 

1.     Είναι επιδιορθώσιμες κατασκευές, ώστε ακόμα και στην περίπτωση απώλειας κάποιου από τα δόντια στηρίγματα, να λειτουργούν με τα υπόλοιπα (χωρίς να χρειάζεται να γίνεται καινούρια οδοντοστοιχία)

2.     Κάθετες μασητικές δυνάμεις επί των στηριγμάτων και έτσι, αντέχουν περισσότερα χρόνια τα στηρίγματα και επιβαρύνονται το λιγότερο δυνατό.

3.     Ως στηρίγματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δόντια σε θέσεις μη-στρατηγικής σημασίας (δεν είναι απαραίτητο να είναι κυνόδοντες ή συμμετρικά τοποθετημένα στην γνάθο)

Επισκόπηση

Επί εμφυτευμάτων, αποτελούν εξαιρετικές προτάσεις ολικής αποκατάστασης. Ο μικρότερος αριθμός εμφυτευμάτων στην κάτω γνάθο είναι μόλις 2, ενώ στην άνω γνάθο είναι τα 4. Η σύνδεση των εμφυτευμάτων με την οδοντοστοιχία γίνεται με συνδέσμους με πλαστικό στοιχείο (που μπορεί να αλλάξει η σκληρότητα συγκράτησης) και λέγεται Locator.

Οδηγίες μετά από τοποθέτηση οδοντοστοιχίας

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι μασέλες συμβάλλουν στη σωστή διάταξη των δοντιών, βοηθώντας στην αποφυγή προβλημάτων όπως η στρέβλωση των δοντιών και η δυσκολία στον μασητικό μηχανισμό.

Η διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας για τις μασέλες εξαρτάται από τον βαθμό της στραβότητας. Συνήθως, κυμαίνεται από λίγους μήνες έως και δύο χρόνια.

Κάποια προβλήματα μπορεί να περιλαμβάνουν ελαφρά πόνο κατά τη διάρκεια της προσαρμογής στα ορθοδοντικά μέσα, καθώς και προσωρινές αλλαγές στην ομιλία.

Η καλή υγιεινή στο στόμα είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, καθώς ενδέχεται να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την επισφαλή συσσώρευση τροφίμων και τη δημιουργία πλάκας.

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο