Εμφυτεύματα

Χειρουργική τοποθέτηση Εμφυτευμάτων

Επισκόπηση

Μετά από ενδελεχή προεγχειρητικό έλεγχο όλων των διαγνωστικών παραμέτρων (ακτινογραφικός έλεγχος, εκμαγεία μελέτης) και σε συνδυασμό με την προσθετικά καθοδηγούμενη φιλοσοφία της Εμφυτευματολογίας (να τοποθετηθούν δηλ. τα εμφυτεύματα στην αντίστοιχη θέση των δοντιών που λείπουν και όχι εκεί μόνο που υπάρχει οστό), γίνεται ο σχεδιασμός του περιστατικού.

Η διαδικασία για να ολοκληρωθεί μπορεί να χρειαστεί την τοποθέτηση και οστικού μοσχεύματος όπου υπάρχει έλλειψη οστού. Σημαντική είναι η συμβολή της συσκευής μέτρησης οστεοενσωμάτωσης.

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με αυτές τις προϋποθέσεις γίνεται με ασφάλεια στο οδοντιατρείο με τοπική αναισθησία και ολοκληρώνεται σε ένα ραντεβού.

Οδηγίες μετά απο τοποθέτηση εμφυτευμάτων

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι τεχνητές ρίζες που τοποθετούνται χειρουργικά στο σαγόνι για να υποστηρίξουν οδοντικά αντικείμενα, όπως κορώνες, γέφυρες ή προθέσεις οδοντοστοιχιών.

Οι άνθρωποι που έχουν χάσει έναν ή περισσότερους οδόντες λόγω τραυματισμού, νόσου ή άλλων αιτίων, μπορεί να ωφεληθούν από οδοντικά εμφυτεύματα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την εκτίμηση του ασθενή, τον σχεδιασμό της επέμβασης, τη χειρουργική τοποθέτηση του εμφυτεύματος και την εποπτεία της ανάρρωσης.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα παρέχουν σταθερή και φυσική αίσθηση, επιτρέποντας τον φυσικό μασητικό και λειτουργικό φορτίο. Επίσης, διατηρούν την οστική μάζα του σαγόνιου.

Ο ασθενής πρέπει να τηρεί προσεκτικά τις οδηγίες του οδοντιάτρου για φροντίδα μετά την επέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της σωστής στοματικής υγιεινής και της παρακολούθησης του προγράμματος επανεξέτασης.

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο