Αισθητική Οδοντιατρική

Εμφράξεις Ρητίνης

Πρόκειται για σφραγίσματα ρητίνης ελάχιστης επέμβασης τα οποία ολοκληρώνονται άμεσα και σε ένα ραντεβού, αποδίδοντας την μορφολογία αλλά και την αισθητική των φυσικών δοντιών.

Η ρητίνη είναι ένα εύπλαστο λευκό υλικό το οποίο αποκτά σκληρότητα παρόμοια του φυσικού δοντιού μετά τον φωτοπολυμερισμό με ειδικό μπλε φως. Η τεχνική που απαιτείται για την κατασκευή ενός σφραγίσματος σύνθετης ρητίνης είναι με διαστρωμάτωση.

Υπάρχουν ρητίνες που προσομοιάζουν την οδοντίνη, άλλες την αδαμαντίνη του φυσικού δοντιού, σε διαφορετικές αποχρώσεις ώστε το αποτέλεσμα να πλησιάζει αισθητικά όσο το δυνατόν περισσότερο το υπόλοιπο φυσικό δόντι.

Μία σωστά κατασκευασμένη έμφραξη καθορίζει όχι μόνο την πρόγνωση του δοντιού στο οποίο φτιάχνεται, αλλά και των παρακείμενων. Η σχολαστική τήρηση των κανόνων της συγκόλλησης είναι καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα.

Αναπαραγωγή Βίντεο

Επισκόπηση

Τα σφραγίσματα στο Gikas Dental Care γίνονται με την χρήση του ελαστικού απομονωτήρα αλλά και κάτω από τις μεγεθύνσεις του μικροσκοπίου. Αυτό μας βοηθά να ελέγχουμε καλύτερα τα υλικά που χρησιμοποιούμε, στις ποσότητες που χρειάζεται και σε ένα στεγνό περιβάλλον χωρίς σάλιο και αίμα. 

Οδηγίες μετά από τοποθέτηση έμφραξης ρητίνης

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η εμφράξη ρητίνης χρησιμοποιείται για την προστασία των οδοντικών επιφανειών από την δημιουργία τελειωμάτων και την πρόληψη της τερηδόνας.

Συνήθως, η χρήση εμφράξεων ρητίνης είναι ασφαλής, αλλά κάποιοι ασθενείς μπορεί να έχουν αλλεργικές αντιδράσεις. Ο οδοντίατρος θα αξιολογήσει την κατάλληλη επιλογή για κάθε ασθενή.

Η διάρκεια ζωής μιας εμφράξεως ρητίνης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η φροντίδα του ασθενούς για την οδοντική υγιεινή και η γενική κατάσταση της στοματικής υγείας.

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο