Εξοπλισμός

CEREC

CEREC (Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics ή CEramic REConstruction), της εταιρίας Dentsply Sirona, είναι μια τεχνολογία αιχμής στον τομέα της οδοντιατρικής που επιτρέπει την ψηφιακή σχεδίαση και κατασκευή οδοντιατρικών αποκαταστάσεων όπως στεφάνες, γέφυρες, ένθετα, επένθετα και όψεις. Χρησιμοποιεί τρισδιάστατη σάρωση και λογισμικό CAD/CAM (Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing ή αλλιώς Σχεδίαση και Κατασκευή με τη Βοήθεια Υπολογιστή) για να δημιουργήσει ακριβείς και προσαρμοσμένες αποκαταστάσεις απευθείας στο οδοντιατρείο, συχνά σε μία μόνο επίσκεψη.

Αποτελείται από μια ομάδα 3 μηχανημάτων που είναι τα εξής:

  • Το CEREC Primescan είναι ένα σύστημα ενδοστοματικής σάρωσης που χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική για τη δημιουργία τρισδιάστατων ψηφιακών απεικονίσεων των δοντιών και των ούλων με ακρίβεια και ταχύτητα. Το Primescan αποτυπώνει την ανατομία της περιοχής ενδιαφέροντος, επιτρέποντας στον οδοντίατρο να σχεδιάσει προσαρμοσμένες οδοντιατρικές αποκαταστάσεις, μέσω του ειδικού λογισμικού σχεδιασμού που παρέχει.
  • Το CEREC Primemill είναι ένα μηχάνημα κοπής block (κύβοι ζιρκονίου, πορσελάνης, ρητίνης, υβριδικού υλικού) που χρησιμοποιείται για την αυτόματη κατασκευή οδοντιατρικών αποκαταστάσεων. Με τη χρήση ειδικών φρεζών/διαμαντιών , το Primemill κόβει το block ανάλογα με το σχεδιασμό που δημιουργήθηκε στο Primescan, προσφέροντας έτσι προσαρμοσμένες αποκαταστάσεις με υψηλή ποιότητα και ακρίβεια.
  • Το CEREC Speedfire είναι ένας υψηλής ταχύτητας αυτόματος φούρνος σύντηξης και κρυσταλλοποίησης που χρησιμοποιείται για τη σκλήρυνση και την τελική επεξεργασία των οδοντιατρικών αποκαταστάσεων που κατασκευάζονται με το Primemill.
el
Μετάβαση στο περιεχόμενο